fbpx

Vad gäller vid uppgradering eller felhantering i Citynätet

Frågeställningar

Uppgradering
Citynätet har fått en del frågor rörande vad som gäller angående det fibermodem(mediaomvandlare, CPE) som installeras i samband med fiberinstallationen. Vissa rykten påstår att abonnenten får bekosta uppgradering själv.

Trasig utrustning
Vid fel på fibermodem(mediaomvandlare, CPE) efter garantitid, måste man köpa nytt modem?

Fel på fiberkabel
Vem står för kostnaden i olika fall av fiberfel?

Fel på tjänster
Om mitt internet, TV eller annan tjänst inte fungerar som den ska, vem kontaktar jag?

Svar

Uppgradering
I de fall Citynätet eller samarbetspartners till Citynätet initierar en uppgradering av teknisk utrustning ligger kostnaden för denna uppgradering på Citynätet eller samarbetspartner. Till exempel om hastigheten skall ökas från nuvarande 1 Gigabit/s till högre hastighet mellan station och abonnent. I de fall det kommer att behöva bytas fibermodem(mediaomvandlare, CPE) står Citynätet eller samarbetspartner för denna kostnad.

Trasig utrustning
I de allra flesta fall byter vi ut fibermodem(mediaomvandlare, CPE) utan kostnad även efter garantitiden.
Skulle det visa sig att orsaken till att fibermodem(mediaomvandlare, CPE) slutat fungera på grund av fysisk åverkan eller annan åverkan som kunnat undvikas, tas en avgift ut för att ersätta det skadade fibermodemet(mediaomvandlaren, CPE).

Fel på fiberkabel
Skulle olyckan vara framme och man till exempel hugger av sin kabel på tomten med ett spett eller spade, då får abonnenten bekosta reparationen. Vid kabelfel utanför abonnentens tomt, står Citynätet för alla kostnader för reparation.

Fel på tjänster
I samtliga fall då en tjänst inte fungerar, kontaktas i första hand tjänsteleverantören. Tjänsteleverantören registrerar då att det finns ett fel. Visar det sig att detta fel inte ligger hos dem, kontaktar tjänsteleverantören berörda parter för att lösa felet.