Priser och fiberprojekt

Dokument

Prislista 
Broschyr om fiber – För dig som funderar på att beställa en fiber anslutning
Installationsfolder – Kom igång med din anslutning
Allmänna avtalsvillkor – Uppdaterad med nya villkor från 2022-07-01

Förtätning av utbyggda orter (villa)

Mellan 2013 och 2021 byggdes kommuntätorterna i Nässjö kommun.

Tryck på beställning i menyn för att beställa och för att se vilka områden vi bygger ut just nu.

  • Höst/vinter 2024: Vi tar emot beställningar för nästa eftermarknadskampanj. Projektet påbörjas i oktober med projekteringsbesök och grävning och vi arbetar oss framåt ortsvis. Dom sista installationerna sker i mitten av december.

OBS! Denna information gäller ej våra pågående och kommande 3/km-projekt (landsbygdsprojekt), flerbostadshus eller projekt finansierade av EU och Post-och telestyrelsen.

Flerbostadshus

Funderar du på att uppgradera ditt flerbostadshus med en fiberanslutning?
Vi erbjuder fiberanslutning med fiberfastighetsnät till varje lägenhet.

Fastighetsägare kan kontakta oss på sales@citynatet.se för en offert.

Fiber på landsbygden

Har ni funderingar på hur ni ska få tillgång till fiber på landsbygden? Idag erbjuds tre olika projekttyper.

1) PTS/EU-finansierade projekt
Citynätet har sökt bidrag via Post-och telestyrelsen (PTS) för fortsatt utbyggnad av fibernätet till landsbygden och har beviljats bidrag till flera projekt. Just nu har vi 4st nya projekt som finansieras delvis av EU. Sista beställningsdag för dessa projekt är den 31/12 2023.

Citynätet har även i år sökt nya bidrag och vi har återigen beviljats bidrag. Information om vilka hus och projekt som beviljats bidrag kommer publiceras på vår webbsida efter årsskiftet.

Bidragsansökan görs i konkurrens med övriga kommuner runt om i Sverige. För de hushåll där vi inte beviljats bidrag, inte kan söka bidrag eller inte sökt bidrag har vi två andra erbjudanden.

2)  ”3 per km”
3 per km innebär att vi tillhandahåller allt fibertekniskt material, installation, tillstånd, markavtal etc. och ni står för grävkostnaden. Villkoret är att det är minst 3 st hushåll/anslutningar per kilometer.

Exempel på kostnad:
10 st hushåll/anslutningar
17 500 kr i anslutningsavgift till Citynätet
100 000 kr i grävkostnad fördelat på 10 hushåll = 10 000 kr

Total kostnad: 17 500 kr + 10 000 kr = 27 500 kr

Observera att grävkostnaden ovan endast är ett exempel.

3) Offert
För er som inte vill gräva själva eller inte uppnår villkoren för ett så kallat ”3 per km”-projekt erbjuder vi offert. Det innebär att vi ger ett fast pris för att ansluta ett eller flera hus där Citynätet gräver hela vägen fram till huset och installerar fiber hos er.

Kontakta oss på 0380-55 78 80 för mer information om hur ni går till väga för att komma igång.

Planering, grävning och installation (villa, tätort, pts-projekt).

När ett projekt blir bekräftat och Citynätet fått eventuella tillstånd godkända kontaktar vi dig för ett planeringsbesök. Vid besöket planerar vi tillsammans en eventuell grävning på din mark samt placering av fiberutrustningen invändigt i byggnaden/bostaden. När fiberslangen är på plats blåser vi fram fiber i de nedgrävda slangarna. Därefter kontaktar vi dig för att boka in en tid för installation.

Vid grävning dras kabeln den kortaste och enklaste vägen från vår stamledning och fram till byggnad/bostad. Vill du att vi gräver på annat sätt, kan du under planeringsbesöket beställa tillvalet ”Anpassad grävning på din tomt” till en kostnad av 150 kronor per tillkommande meter.

Inför planeringsbesöket är det bra om du hunnit fundera igenom var i bostaden den bästa placeringen kan tänkas vara med tanke på bland annat:
– Fastighetsnät i framtiden, i detta fall skall man välja ett neutralt utrymme för fiberinstallationen.
– Kontor, TV-rum. I detta fall är det lämpligt att välja antingen kontoret eller vardagsrummet.
– CPE (mediaomvandlaren) behöver anslutas till ett eluttag.

Alternativa indragningar kan alltid göras efter samråd med oss, till exempel om det är torpargrund på huset och ni vill att fibern kommer in underifrån mitt i huset. Ta kontakt med oss i detta fall.

Vid våra förtätningskampanjer arbetar vi ortsvis, det innebär att vi inte påbörjar installation hos dig förrän grävning och blåsning är slutförd även hos övriga projekt på orten.

Fiberanslutning (öppen fiber), företag
Skicka din förfrågan till sales@citynatet.se för offert.

Svartfiber, företag
Citynätet är anslutna till Svenska Stadsnätsföreningen (SSNF) och Cesar2. Skicka förfrågan via Cesar2 alternativt till sales@citynatet.se för offert.

Kontaktformulär