fbpx

Priser och fiberprojekt

Prislista

Prislista 2020

Förtätningskampanj hösten 2020!

Du har väl inte missat vår pågående förtätningskampanj? Vi erbjuder dig årets sista chans att ansluta din villa till Nässjös stadsnät, Citynätet. Förtätningskampanjen är ett erbjudande till fastigheter i Nässjö kommun där vi förberett med fiber vid tomtgräns men som ännu inte anslutit till Citynätet.

Med en fiberanslutning till fastigheten säkerställer du snabb och driftsäker anslutning för Internet, digital-TV samt telefoni.

Sista dag för beställning är söndag den 13:e september 2020. 
Anslutningspriset är 15 000 kronor.
För dig som inte vill gräva på den egna tomten erbjuder vi ett nyckelfärdigt koncept med installation samt grävning från tomtgräns fram till hus för 17 000 kronor.

Beställ din fiberanslutning digitalt via knappen “Beställning” i menyn.

Hittar du inte din adress i listan? Kontakta oss för att se om vi kan leverera anslutning till dig.
E-post: info@citynatet.se
Telefon: 0380 – 55 78 80

Förtätning av utbyggda orter

Mellan 2013 och 2021 bygger vi ut de kommuntätorter som finns i Nässjö kommun.

Tryck på beställning i menyn för att beställa och för att se vilka områden vi bygger ut just nu.

Flerbostadshus

Funderar du på att uppgradera ditt flerbostadshus med en fiberanslutning?
Vi erbjuder fiberanslutning fram till avlämningspunkt i fastigheten, där du som tillval även kan beställa fiberfastighetsnät till varje lägenhet. Om du köper fastighetsnät via annan leverantör beställer du mediaomvandlare (CPE) separat via oss.

Kontakta oss på sales@citynatet.se för en offert.

Fiber på landsbygden

Har ni funderingar på hur ni ska få tillgång till fiber på landsbygden? Vi har ett erbjudande som vi kallar “3 per km”.
3 per km innebär att vi tillhandahåller allt fibertekniskt material, installation, tillstånd, markavtal etc. och ni står för grävkostnaden.
Villkoret är att det är minst 3 st hushåll/anslutningar per kilometer.
Exempel på kostnad:
10 st hushåll/anslutningar
15 000 kr i anslutningsavgift till Citynätet
100 000 kr i grävkostnad fördelat på 10 hushåll = 10 000 kr

Total kostnad: 15 000 kr + 10 000 kr = 25 000 kr

Observera att grävkostnaden endast är ett exempel.

För mer information om hur ni går till väga för att komma igång kontakta oss på 0380-55 78 80

Grävning och installation.

När man bestämt sig för att dra in fiber till sitt hus återstår att gräva från anvisad plats på sin tomt fram till sitt hus.

Det ni själva behöver göra är att gräva ett dike som är ca 30 cm djupt och ca 10 cm brett och lägga i det plaströr ni får av oss. Plaströret är mellan 7-16 mm i ytterdiameter. Viktigt att tänka på är att inte röret böjs skarpare än radien på en vanlig tallrik och att det ligger relativt plant i diket.
Röret skall lämnas uppstickande ur marken med minst 2 meter i båda ändar. Vår installatör gör all håltagning och montering, efter att fibern blåsts in i röret.
OBS!! Vi blåser inte fibern om röret är inborrat i huset.  Anledningen är att det kan komma vatten eller smuts ur röret och vi vill inte att det hamnar inne i huset.

Platsen i ditt hus bestämmer du själv men vi fortsätter max ca 1 m. med fibern inne i huset innan vi avslutar med en CPE (fibermodem, mediaomvandlare). Det bästa är att fundera igenom var i huset som är bästa placering med tanke på bland annat:
– Fastighetsnät i framtiden, i detta fall skall man välja ett neutralt utrymme för fiberinstallationen.
– Kontor, TV-rum. I detta fall är det lämpligt att välja antingen kontoret eller vardagsrummet.

Alternativa indragningar kan alltid göras efter samråd med oss, till exempel om det är torpargrund på huset och ni vill att fibern kommer in underifrån mitt i huset. Ta kontakt med oss i detta fall.

Grävhjälp

Vill eller kan man inte gräva själv kan ni kontakta oss så ser vi till att ombesörja grävning av slang mot en avgift som betalas utöver anslutningsavgiften. För aktuellt pris, se prislista. Grävning på egen tomt erbjuds endast i tätort.

Kontaktformulär